MALO O LOKALNIM IZBORIMA, ADAMU SMITHU, MOJOJ PRABAKI BIRTAŠICI i VIDOVITOSTI KAO INTUICIJI

Jučer nakon prikazivanja Ivančićevog dokumentarca, kojeg bih nazvao drugi pogled na Siriju, uz bocu, dvije koje se uvijek onda pretvore u četiri craft piva (dobro da su mala) kod Polanovića ili bolje rečeno kod Frge i uz ugodni razgovor s autorom filma o ljepšim stvarima od rata u Siriji ( o začinima -Za ‘ataru i drevnoj kulturi) osvijestio sam (prije trećeg crafta) da već dugo nisam ništa napisao onako baš iz osjećaja.

Nisam kandidat ni za župana, ni za gradonačelnika i neću biti ni na jednoj listi  jer se zalažem za nedualizam funkcija, tj. za što više dobrih, educiranih kandidata i kandidatkinja SDP na odgovornim mjestima. Smatram da treba otvarati vrata svima onima koji u ovim turbulentnim i populističkim vremenima imaju elana za bavljenje politikom, kao i činjenicom da se birači ne smiju varati lažnim obećanjima, pa tako i osobama koje se mogu nalaziti na listama, a taj posao ne žele ili neće obavljati. Sretan sam i da u prvih 19 mjesta na listi  (gdje SDP-u pripada 7 mjesta) imamo 5 žena, što znači da je Krapinsko-zagorski SDP jači od ZIP-ZIP modela ili ga možda ne poštujemo, pitam se pitam?!?

Potpisivanjem sporazuma s HNS/HSU/Laburisti/nezavisni, SDP nastavlja s kontinuitetom upravljanja lokalnom aktivom Krapinsko-zagorske županije koja nije ni plava ni crvena, već kao i ZAGORJE ZELENA. (Lepe ti je, Lepe ti je, Zagorje zelene).

Vjerujem u Kolara kao staloženog čovjeka i župana. Vjerujem da i u drugom mandatu može nastaviti provoditi naše zajedničke javne politike: ulaganje u zdravstvo – bolnice i specijalne bolnice, škole, ceste, toplice; na zajednički interes svih stanovnika Krapinsko-zagorske županije.

Što se mene osobno tiče nastaviti ću obavljati mandat zastupnika u Saboru, a u vrijeme korizme neću cimati Božu Petrova. Božo Perov zvani Božo reforma vrlo mi je zanimljiv lik  još iz onih prvih pregovora i ničim izazvanog prelaska na stranu HDZ-a. Samim time imam i moralnu zadaću da ga stalno propitkujem za njegove reforme tkz.Božine reforme, ali naravno poslije korizme.

Kada odlučim napustiti politiku kao posao i/ ili zvanje i /ili poziv  (a doći će i taj trenutak)  vjerojatno ću se vratiti na Sveučilište ili ću se baviti fokusirano samo jednim poslom, kao što se bavim i sada. Politika je posao, ako radiš za javno dobro i javni interes i za to dobivaš plaću.

Svakakve priče mogu se čuti u posljednje vrijeme te ponukan time mogu zaključiti da nisam suvlasnik niti vlasnik Dunava, Punkta ili nekog drugog ugostiteljskog objekta u Zagorju i šire, niti imam u planu kupovati neke turističke objekte u Zagorju, bilo u stečaju ili ne. Ne stojim iza nikoga, osim iza sebe i svoje obitelji. Sve moje promjene imovine nalaze se u imovinskoj kartici koja je svima dostupna i koju redovito do isteka kalendarske godine mijenjam (ima bar desetak promjena, ako ne i više). U mojoj imovinskoj kartici tako možete pronaći, a o čemu je pisala i Slobodna Dalmacija , da mi je prilikom izgradnje brze ceste do Bedekovčine potpuno izvlašten (što ne znači sve za one koji ne znaju) dio livade naslijeđen od prabake i dio livade (također naslijeđen, ali nikada proveden tj. do tog trenutka, pošto je to tkz. naknadno pronađena imovina). Mogu zahvaliti Uredu državne uprave što mi je pronašao imovinu za koju nisam znao da posjedujem, što je suprotno od teorije Adama Smitha, jer je ovdje država vođena nevidljivom rukom pomogla pojedincu, a ne pojedinac državi. Isto tako mogu zahvaliti prabaki (ona je jedina bila gostioničarka, možda zato Dunav ili Punkt) što je bila vidovita i tamo neke 1930. godine u Špičkovini (bez Špičkovine nemreš) kupila zemljište jer je znala da će negdje oko 2000. godine u prostorni plan biti iscrtana cesta. Žao mi je samo što nije kupila u Dalmaciji (zbog položajne ili diferencijalne rente)

Vidiš čuda, zapravo sam i ja vidovit na prabaku  kada sam procijenio da je afera „dnevnice“ nemoguća bez državnih službenika i neke tužne priče o bolesnoj mački ili dugovima; i kao da vidim opet u budućnost u 2019. godinu i vidim odlazak našeg sadašnjeg premijera u Bruxelles kao povjerenika.