U svojstvu predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju primio sam u radni posjet veleposlanika Islamske Republike Irana Mohammada Rezu, u Hrvatskom Saboru, 1.3.2017.

U razgovoru veleposlanik Sadegh pohvalio je intenzivnu i blisku suradnju iranskog i hrvatskog parlamenta.

Pohvalio sam napore veleposlanika u približavanju dviju zemalja te posebno naglasio da su područja brodogradnje, energetike, prometa i prehrambene industrije kao potencijalna polja suradnje Hrvatske i Irana od iznimne važnosti za obje države.

Pogledaj galeriju

U svojstvu predsjednika Odbora za međuparlamentarnu suradnju  primio sam u radni posjet Nj.E. veleposlanika Mađarske Józsefa Zoltána Magyama 09. 02. 2017. u Hrvatskom saboru.

Dosadašnja dobra parlamentarna suradnja naših zemalja nastaviti će se i u budućem razdoblju osim kroz aktivnosti međuparlamentarnih skupina prijateljstva, i na području suradnje dvaju parlamenata kroz odbore zadužene za promet i infrastrukturu, posebice u realizaciji projekata izgradnje autoceste Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče (paneuropski koridor Vc. )

Naglasio sam da Republika Hrvatska i Mađarska trebaju pokrenuti i ubrzati projekte od zajedničkog nacionalnog interesa kroz aktivnosti odbora zaduženih za vanjske i europske poslove te međuparlamentarne skupine prijateljstva.

Pogledaj galeriju

 

Danas sam održao 2. sjednicu Odbora za međuparlamentarnu suradnju, na kojoj se jednoglasno osnovala Hrvatsko-kosovska međuparlamentarna skupina prijateljstva. Hrvatska i Kosovo tradicionalno su prijateljske države, a osnivanjem Skupine prijateljstva, suradnja dvaju država ojačala bi se i na političkom, gospodarskom i kulturnom planu.

Pogledaj galeriju

 

Odgovor ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića na zastupničko pitanje g. Siniše Hajdaša Dončića od 28. studenog 2016.

Pročitajte više

 U Veleposlanstvu Republike Indonezije razgovarao sa predstavnicima SSP-a o mogućnostima ulaganja

Pročitajte više

Kao predsjednik odbora za međuparlamentarnu suradnju primio sam izaslanstvo indonezijske međuparlamentarne skupine

Pročitajte više

Klub zastupnika SDP-a podnosi amandmane na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu

Pročitajte više

Sjednica Odbora za međuparlamentarnu suradnju

Pročitajte više

Odgovor Vlade Republike Hrvatske na moje zastupničko pitanje o smanjenju prihoda od koncesija Općini Lobor

Pročitajte više

Odgovor Vlade Republike Hrvatske na moje zastupničko pitanje o rekonstrukciji državne ceste D 507

Pročitajte više